Logo Wild Atlantic Challenge

Op zaterdag 12 mei vindt voor de tweede keer de Wild Atlantic Challenge plaats in Kenmare Bay, Ierland. Kijk op www.wackenmare.com  voor meer informatie. Leden van DCR kunnen zich in het ledengedeelte van de website aanmelden voor dit evenement. Niet-leden die interesse hebben kunnen een berichtje sturen via het contactformulier. Dan kunnen we kijken wat we vanuit Nederland kunnen coördineren.

Op 13 januari om 23:29 voer Mark Slats met zijn éénpersoons oceaanroeiboot over de finishlijn van de Talisker Whiskey Atlantic Challenge 2017 bij Antigua, na 30 dagen, 7 uur en 49 roeien. Op 14 december was hij vertrokken vanaf La Gomera. Met deze prestatie verpulverde hij het wereldrecord oversteek Atlantische Oceaan oost-west voor solo-roeiers met meer dan 19 dagen!

Tijdens de race hield hij ons, met hulp van zijn landteam, dagelijks op de hoogte van zijn voortgang en ervaringen op de oceaan. Dat was niet alleen spannend om te volgen, maar leerde ons ook heel veel over de verschillende aspecten die bij het oceaanroeien komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan de navigatie, rekening houdend met wind en stroom. Of aan de uitrusting die je op zo'n boot nodig hebt. En niet te vergeten de enorme hoeveelheid kilocalorieën die je elke dag tot je moet nemen om zo'n prestatie te kunnen blijven leveren.

Foto gemaakt door Marina van den Berg

Mark Slats ontvangt de medaille voor zijn erelidmaatschap van DCR (foto: Marina van den Berg)

Met deze prestatie heeft Mark het oceaanroeien in Nederland op de kaart gezet. Op tv, op de radio en in de kranten is zijn prestatie uitgebreid onder de aandacht gebracht. Op de Algemene Ledenvergadering van Dutch Coastal Rowing was de voorzitter, Guus van Wechem, dan ook zeer verheugd dat Mark de moeite genomen had om naar de vergadering te komen. Hij prees de prestatie van Mark uitbundig en kende hem, namens alle leden, met veel plezier het erelidmaatschap van Dutch Coastal Rowing toe. Uit handen van Renée Huiting ontving Mark de erelidmaatschap-medaille.

Dat er bij het roeien op groot stromend water veel meer komt kijken dan roeien alleen leren we elke tocht weer. Daarom kun je je - net als vorig jaar - je in de kille wintermaanden richten op de theorie. Als je met DCR meeroeit is het verplicht dat je minstens de Basiscursus zeeroeien hebt gevolgd. Het is verstandig dat je ook zelf weet hoe je samen met (of als) de kapitein veilige en uitdagende tochten kunt plannen.

Oosterscheldetocht 23 en 24 september

De tweede Oosterschelde tocht van dit seizoen. De Oosterschelde is een prachtig vaarwater met behoorlijke getijde-verschillen. De droogvallende platen lenen zich voor een comfortabele wissel. De tocht is zo gepland dat we steeds met het tij meevaren. Een leuke tocht voor ervaren roeiers uit het hele land!

Pagina 1 van 2

© 2018 Roeivereniging Dutch Coastal Rowing (DCR)