Wintercursussen Kustroeien 2018

Dat er bij het roeien op groot stromend water veel meer komt kijken dan roeien alleen leren we elke tocht weer. Daarom kun je je - net als vorig jaar - je in de kille wintermaanden richten op de theorie. Als je met DCR meeroeit is het verplicht dat je minstens de Basiscursus zeeroeien hebt gevolgd. Het is verstandig dat je ook zelf weet hoe je samen met (of als) de kapitein veilige en uitdagende tochten kunt plannen.

 

Het zijn een praktijkgerichte cursussen, zoals dat zo mooi heet. Samen met de andere cursisten leer je wat belangrijk is, hoe je je kunt gedragen op stromend water, waar je bij het navigeren op moet letten, hoe een marifoon en een gps werken, en je leert je eigen tocht te plannen. Ook worden het traileren en te water laten besproken, zodat ook dit veilig gebeurt.

Het programma is als volgt:
Basiscursus zeeroeien - donderdag 11 januari
Basiscursus zeeroeien reprise - woensdag 17 januari
Cursus Navigatie 1 - woensdag 24 januari
Cursus Navigatie 1 reprise - woensdag 31 januari
Cursus Navigatie 2 - woensdag 7 februari
Cursus Navigatie 2 reprise- woensdag 14 februari
Cursus Navigatie 3 - woensdag 21 februari
Cursus Navigatie 3 - woensdag 28 februari

De cursussen worden gegeven bij Roeivereniging Alphen, Machineweg 2-B, 2445 BB Aarlanderveen. Kom op tijd, want de avond begint scherp om 20:00 uur, zodat je ook weer op tijd naar huis kunt. Elke cursus wordt in principe twee keer gegeven, maar als iedereen de eerste datum kan, krijgt de curusleider ook een avond vrij. Voor DCR-leden is de cursus inbegrepen bij het lidmaatschap. Niet-leden betalen 10 euro per avond, ter plekke te voldoen. Vragen kun je stellen aan Guus van Wechem. Leden kunnen zich aanmelden via het ledendeel van onze website. Kies dan ‘Activiteiten’ en ‘Cursussen’ of zoek in de agenda.

Niet-leden kunnen zich aanmelden door een bericht te versturen via het contactformulier

© 2018 Roeivereniging Dutch Coastal Rowing (DCR)