Basiscursus en cursus navigatie weer van start

Nieuwe DCR-leden zijn verplicht om de basiscursus roeien op zee te volgen. Ook als je al enige tijd lid bent en je hebt de cursus niet gevolgd, raden we je sterk aan om dit te doen. Tijdens de cursus vertellen we je wat er komt kijken bij roeien op zee of open water en waar je rekening mee moet houden. En hoe het werkt met stroming, wind en getijden. 

Daarnaast bieden we ook de cursus navigatie aan. 

De cursussen zijn gratis voor DCR-leden. Niet-leden kunnen meedoen met de basiscursus voor € 10 per persoon.

Alle cursusonderdelen worden 2 keer aangeboden met dezelfde inhoud. Je kunt dus steeds kiezen op welke van de 2 genoemde data je wil komen.

Wanneer

Basiscursus: 14 en 21 februari 

Navigatie 1: 28 februari en 7 maart

Navigatie 2: 14 en 21 maart

Navigatie 3: 28 maart en 11 april

Hoe laat: 20:00 – 22:00 uur

Waar: PRV de Where, Wheredijk 90, 1443 TD Purmerend. Parkeren in de Johan Wagenaarstraat. De Wheredijk is niet toegankelijk voor auto’s.

Aanmelden bij: via e-mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Geef aan op welke dag je komt. 

Tags: ,
Mark Slats gehuldigd met erelidmaatschap DCR

Op 13 januari om 23:29 voer Mark Slats met zijn éénpersoons oceaanroeiboot over de finishlijn van de Talisker Whiskey Atlantic Challenge 2017 bij Antigua, na 30 dagen, 7 uur en 49 roeien. Op 14 december was hij vertrokken vanaf La Gomera. Met deze prestatie verpulverde hij het wereldrecord oversteek Atlantische Oceaan oost-west voor solo-roeiers met meer dan 19 dagen!

Tijdens de race hield hij ons, met hulp van zijn landteam, dagelijks op de hoogte van zijn voortgang en ervaringen op de oceaan. Dat was niet alleen spannend om te volgen, maar leerde ons ook heel veel over de verschillende aspecten die bij het oceaanroeien komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan de navigatie, rekening houdend met wind en stroom. Of aan de uitrusting die je op zo'n boot nodig hebt. En niet te vergeten de enorme hoeveelheid kilocalorieën die je elke dag tot je moet nemen om zo'n prestatie te kunnen blijven leveren.

Foto gemaakt door Marina van den Berg

Mark Slats ontvangt de medaille voor zijn erelidmaatschap van DCR (foto: Marina van den Berg)

Met deze prestatie heeft Mark het oceaanroeien in Nederland op de kaart gezet. Op tv, op de radio en in de kranten is zijn prestatie uitgebreid onder de aandacht gebracht. Op de Algemene Ledenvergadering van Dutch Coastal Rowing was de voorzitter, Guus van Wechem, dan ook zeer verheugd dat Mark de moeite genomen had om naar de vergadering te komen. Hij prees de prestatie van Mark uitbundig en kende hem, namens alle leden, met veel plezier het erelidmaatschap van Dutch Coastal Rowing toe. Uit handen van Renée Huiting ontving Mark de erelidmaatschap-medaille.

Roeien op de Oosterschelde

Oosterscheldetocht 23 en 24 september

De tweede Oosterschelde tocht van dit seizoen. De Oosterschelde is een prachtig vaarwater met behoorlijke getijde-verschillen. De droogvallende platen lenen zich voor een comfortabele wissel. De tocht is zo gepland dat we steeds met het tij meevaren. Een leuke tocht voor ervaren roeiers uit het hele land!

Pagina 1 van 2

© 2019 Roeivereniging Dutch Coastal Rowing (DCR)