Roeien op de Oosterschelde

Oosterscheldetocht 23 en 24 september

De tweede Oosterschelde tocht van dit seizoen. De Oosterschelde is een prachtig vaarwater met behoorlijke getijde-verschillen. De droogvallende platen lenen zich voor een comfortabele wissel. De tocht is zo gepland dat we steeds met het tij meevaren. Een leuke tocht voor ervaren roeiers uit het hele land!

 

Op 23 september vertrekken we rond 13:30 uur van de Roompot Marina bij de Oosterschelde dam. We varen over de Neeltje Jansplaat waar we een korte tijstop houden tot er voldoende water boven de plaat staat. Verder naar de jachthaven van Burgsluis voor een korte onderbreking. Verder met tij mee naar Zierikzee waar we overnachten. We hebben de hele tocht tij mee.

Op 24 september rond 13:30 vertrek, met tij mee naar de Galgenplaat. We passeren de Zeelandbrug. Bij de Galgenplaat spotten we mogelijk zeehonden. Daarna door naar Goesche Sas voor een een korte rustpauze. Daarna door naar Kortgene aan het Veerse Meer. We passeren de Zandkreeksluis. In Kortgene moet de Noorder Haaks weer op de trailer.

Transport van boot en mensen regelen de deelnemers onderling. Cees Leenheer is voor deze tocht de captain. Leden van DCR kunnen zich op het ledengedeelte aanmelden. Ben je nog geen lid en wil je wel graag mee, meld je dan aan als lid.

© 2019 Roeivereniging Dutch Coastal Rowing (DCR)